15.Božićni malonogometni turnir "Solin 2012."

Autor JERKO ŠIMAC (SOLIN) SPORTNEWS Datum objave: .

Crivac pobjednikCrivac pobjednikProteklog vikenda završen je 15.tradicionalni Božićni malonogometni turnir "Solin 2012.". 

U veteranskoj konkurenciji naslov pobjednika je po treći put za redom osvojila ekipa "Pekara Reful Solin" koja je u finalu nakon boljeg izvođenja šesteraca slavila protiv ekipe "Klinika Sućidar". Treće mjesto osvojila je ekipa "BATT Udruga specijalne policije" deklasiravši ekipu "Buljan kamen Neno term Sinj" rezultatom 8:0! 

Veliko zanimanje izazvao je turnir u konkurenciji seniora. Već u polufinalu gledali smo pravu dramu kada je domaća ekipa "Fast food Superpajo Staročeško" nakon ruleta penala ispala od ekipe "Klesarstvo Dicmo Bazenska tehnika". Nakon regularnog dijela rezultat je bio 1:1 golovima Ramadže s jedne i Laure s druge strane.U drugom polufinalu ekipa "Crivac d.o.o." je s 2:1 slavila protiv ekipe "Mesnica pršutoreznica Perajica". Za pobjedničku momčad strijelci su bili Mijatović i Đikić dok je kod poraženih zabio Bonacin.

Finalna večer bila je zaista sjajna, a vrhunac večeri bila je iznimno zanimljiva utakmica za naslov pobjednika gdje je pobjednik odlučen tek u 14.seriji penala. Gledali smo čitav niz malonogometnih prvoligaških igrača, te nekoliko reprezentativaca. Momčad "Klesarstvo Dicmo bazenska tehnika" tako je u svojim redovima imala Stojkića, Lauru, Znaora, Babića, Subotića, dok je za "Crivac d.o.o." nastupao također niz eminentnih imena od hajdukovca Mije Caktaša, do malonogometnih majstora poput Jelovčića, Palavre, Mijatovića i Stankovića. U tijesnoj i vrlo neizvijesnoj utakmici nakon regularnog dijela rezultat je bio 1:1 (Dlaka; Palavra), te se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. U ruletu penala svi su bili precizni te je nastavljeno s raspucavanjem gdje je za "klesare" pucao Laura, dok je za "Crivac d.o.o." raspucavao Stanković. U igri živaca "klesarima" se u 9.seriji ukazala prilika za pobjedu nakon što je Stanković promašio, no Laura tada pogađa gredu. Odluka o pobjedniku pada u 14.seriji kada udarac Laure brani vratar Bašić i donosi svojoj ekipi pobjedu.

U susretu za 3.mjesto odluka je također pala tek nakon penala. Momčad "Mesnica pršutoreznica Perajica" je nakon 2:2 u regularnom dijelu, nakon penala s 5:4 slavila protiv ekipe "Fast food Superpajo Staročeško".

Dodijeljena su i pojedinačna priznanja. Najbolji igrač turnira je Saša Babić iz redova ekipe "Klesarstvo Dicmo Bazenska tehnika", najbolji vratar je Goran Bašić iz ekipe "Crivac d.o.o.", dok je najbolji strijelac Edo Radmilo iz ekipe "Fast food Superpajo Staročeško". U kategoriji veterana najbolji strijelac je Saša Fradelić iz ekipe "Klinika Sućidar", dok su najbolji igrač i najbolji vratar Ognjen Majdov i Goran Biočić iz pobjedničke ekipe "Pekara Reful Solin".

Fotogalerija:

Foto:Ivica Čavka