Mladi Hrvati odigrali neodlučeno sa Srbima u popravnom

Autor Ivan Milkanović (Rovinj) SportNews Datum objave: .

Branislav Nikolic selektor kadetske reprezentacije srbijeBranislav Nikolic selektor kadetske reprezentacije srbijePRIJATELJSKA MEĐUNARODNA NOGOMETNA UTAKMICA U-16

 HRVATSKA – SRBIJA  1:1 (1:1)

ROVINJ  Igralište: Valbruna. Gledatelja 200. Glavni sudac: Marin Vidulin 7 (Kanfanar), Pomočnici: Hrvoje Mađarić  7 (Vrsar) i Kristijan Radovan 7 (R. Selo)

Strijelci:  0:1 Mijajlović  ( 5 min), 1:1 Dabro (17 min).

HRVATSKA : Glasnović 6,5, Anočić 6,5,  Knežević 6, Dabro 7, Pavličić 6,5, Božić 6 (od 41 min – Plantak 6), Rapajić 6 (od 41 min – Ćorić 6), Budan 6 (od 41 min – Rašić 6,5), Čabraja 6,5  (od 67 min – Vlašić -), Ćosić 6,5, Bitunjac 6,5.

TRENER: Ivan Gudelj

SRBIJA: Milinković-Savič 6, 5 (od 73 min – Nikolić -), Mijajlović 6 (od 73 min – Stanković -), Gudelj 6,5, Zličić 6 (od 60 min – Janković -), Stojanović 6,5, Zlatković 6,5, Jović 6 (od 73 min – Krstevski -), Glavčić 6,5  (od 65 min – Mitrović), Lutovac (od 41 min – Ivanović), Dragičević (od 41 min – Karišić), Blagojević.

TRENER: Branislav Nikolić

IGRAČ UTAKMICE:  Marko Dabro (Hrvatska)

 Mladi Hrvati U-16 u drugoj utakmici sa vršnjacima iz Srbije bili su nešto uspješniji i odigrali neodlučeno 1:1. Za razliku od prve utakmice oba izbornika izvela su na travnjak nešto izmijenjene početne postave, gdje su dali prigodu svim pozvanim reprezentativcima na jednoj i drugoj strani. Ova utakmica bila je puno sadržajnija od prethodne i to naročito u prvom poluvremenu u kojem smo vidjeli dva zgoditka.

 

U prvom dijelu gledali smo izuzetno dopadljiv i kvalitetan nogomet a osim dva postignuta zgoditka, vidjeli smo još nekoliko izglednih situacaija pred jednim i drugim golom.

 

Odmah na otvaranju susreta Srbi koriste uspavanost naše obrane i preko Mijajlovića u 5 minuti dolaze do rezultatske prednosti. No to nije obeshrabrilo naše mladiće već naprotiv vidjeli smo vrlo dobru igru „kockastih" koji su dominirali u središnjici i bili bolji takmac. Kao plod dobre igre došlo je izjednačenje u 17 minuti, kada kapetan „mladih  vatrenih" -  Marko Dabro vrlo sigurno poentira za izjednačenje 1:1. Obzirom na dva zgoditka u prvih 20 minuta, očekivali smo golijadu u nastavku susreta, no jedni i drugi su nas demantirali. U vrlo jakom tempu oba protivnika odigrali su prvu dionicu susreta i zasigurno oba izbornika mogu biti zadovoljna prikazanim  na travnjaku u prvom dijelu.

 

Ivan Gudelje selektor Hrvatske kadetske reprezentacijeIvan Gudelje selektor Hrvatske kadetske reprezentacijeU nastavku susreta tempo je osjetno pao a kao jedan od uzroka bile su i brojne zamjene igrača za kojima su posegli izbornici. Drugo poluvrijeme puno siromašnije od prvog nije ponudilo toliko uzbuđenja pred jednim i drugim vratima. Na kraju se pokazalo da je Dabro postignutim zgoditkom iz 17 minute postavio i konačan rezultat susreta. Zsigurno su našem izborniku Gudelju ove utakmice prilbižile domete hrvatske "nogometne budućnosti", koje u skoroj budućnosti očekuju brojni međunarodni ispiti.

 

Puno je bilo pisanja po medijima o izborniku srpske reprezentacije U-16, Branislavu Nikoliću, inače sinu predsjednika Srbije, no u Rovinju je nogomet bio u prvom planu bez obzira na zadnja aktualna događanja. I kako su nam rekli kadeti iz Srbije, dočekani su vrlo ljubazno i nisu imali nikakvih prmjedbi tijekom boravka u Rovinju. Rovinj  se još jednom pokazao  kao sjajan domaćin bez obzira na brojne i svježe rane iz Domovinskog rata a Hrvatska zemlja tolerancije i uvažvanja. Nogomet ja kao i uvijek pobijedio i sve je proteklo u pravom fer i korektnom sportskom ugođaju bez ijednog incidenta.

 

I za kraj nemožemo a ne spomenuti sjajno gostoprimstvo i veliku ljubaznost Rovinjana na svakom koraku,  koji su još jednom opravdali ukazno im povjerenje. Tu su kao i u svim nogometnim prigodama u Rovinju bili sveprisutni Stipe Duvnjak i Dragan Švorinić koji  su nam bili na usluzi u svim tehničkim detaljima te im se ovom prigodom srdačno zahvaljujemo na ljubaznosti.