Bivši reprezentativac Hrvatske napadnut u Makarskoj!

Autor DAVOR LOPIN (DUBROVNIK) SPORTNEWS Datum objave: .

Sandro SalacanSandro SalacanNažalost, u moru dobrih vijesti s futsal parketa u Hrvatskoj, u utorak, 13. studenog u Makarskoj dogodio se jedan nemili incident. Bivši reprezentativac Hrvatske futsal reprezentacije, 36-godišnji Dubrovčanin Sandro Salacan nakon susreta drugog kola Kupa regije jug bio je pod zaštitom policije. Nakon što je njegov MNK Metković, u kojem je od ove godine novi igrač, nakon penala ispao iz daljnjeg natjecanja (pobjeda Novog Vremena 10:8/regularni dio 6:6) Salacan je bio napadnut, što vulgarno, a što fizički od strane nekolicine igrača makarskog prvoligaša te članova uprave spomenutog kluba. Da ne bi došlo do većeg incidenta trebala je intervenirati policija koja je Salacana, kao i sve igrače Metkovića ispratila van grada. Iako nemamo službene informacije o ovom nemilom incidentu, pa se portal Sportnews sukladno tome ograđuje do dodatnih informacija, donosimo vam kompletnu izjavu Sandra Salacana koji smatra da je u glavnoj priči ove nemile scene najmanje kriv te se upravo zbog toga odlučio na ovaj potez.. 

 

''Sukladno utakmicom drugog kola Kupa regije jug, gostovao sam sa MNK Metkovićem u Makarskoj gdje smo dočekani u stilu ''normalnih'' uvjeta. Međutim, od početka susreta na mene se išlo ''oštro', a pogotovo vulgarno sa tribina od pojedinaca, što van kluba, što iz kluba (posebice vratara Bojana Tomića koji je u Dubrovniku nakon susreta sa Squareom napadnut te mu je konstantirana ozljeda nosa u HMP Dubrovnik). Podsjetimo, dvojica napadača pronađeni su i dokazana im je krivnja; međutim Makarani još uvijek savjesno ''žude'' za osvetom. Što je utakmica išla prema kraju, sa tribina makarske dvorane čuo sam psovke poput ''Govno dubrovačko'', Majku ti je*em'', 'Razbit ću te cigane'' te još niz pogrdnih psovki koje ni ne želim spominjati. 

 

U jednom momentu, drugog dijela utkamice, susret je bio prekinut na par minuta radi napada navijača na mene osobno tijekom prekida za domaćina. Međutim, moram istaknuti da su to bili navijači, ljudi koji su kupiti kartu te oni bez obzira za MNK Novo Vrijeme, imaju pravo ''navijati'' u stilu pravih navijača, ako ih se tako uopće može nazvati. Najviše me pogodilo ponašanje Borislava Vukovića, predstavnika Novog Vremena, kojeg sam poštivao, respektirao i cijenio kao vrhunskog čovjeka. On je bio prvi koji je trebao regirati na način  da se smire tenzije oko mene tijekom utakmice, a još više nakon iste. On dobro zna, da sam i što sam ja radio u Dubrovniku tijekom i poslije incidenta ispred sportske dvorane gdje je makarskom vrataru slomljen nos. Sjetio sam se da je čak taj isti čovjek mene pohvalio na pojedinom sportskom portalu kako sam regirao kao kapetan Squarea iako nisam odmah nakon utakmice bio upućen što se dogodilo. Tada sam bio jedan od prvih koji su se pozivima ispričali za tu scenu koja  se dogodila u Dubrovniku 27. travnja 2012. godine

 

Nakon završetka utakmice u Makarskoj, u prostorijama gdje se nalaze svlačionice, stigla je policija u civilu i u uniformama. Mnogi su se kao i ja osobno pitali čemu to? Na što smo mi dobili odgovor o policijskih službenika da nas ispred dvorane treba netko osigurati da ne bi došlo do velikog fizičkog obračuna na mene. Tijekom izlaska iz dvorane, sreo sam Borislava Vukovića te ga zapitao ''Čemu sam ja ovo zaslužio jer on dobro zna kako sam se postavio nakon incidenta u Dubrovniku'', Ako mene tako, kao što je bilo za vidjeti u Makarskoj, kao i sve igrače MNK Metković mora ispraćati policija, obećao sam mu da će njega u Dubrovniku ili Stonu isto tako ispratiti policija.  Nakon mojih riječi, Vuković je odgovorio: ''Ako dođem i kad dođem sljedeći put, da će mi biti još gore'', a sve to pred očima policijskih službenika koji su ostali nijemi na naše 'pregovore'. 

 

 

Ako ćemo 'otvorenih karata' pričati o cjelokupnoj situaciji što se zbilo između Squarea i Makarske u Dubrovniku, treba posebno istaknuti prvu utakmicu u prvom dijelu sezone gdje je ''fitilj'' za sve ovo što se zaprav dogodilo bio upaljen već u Makarskoj! Mišljenja sam da sam kao tadašnji kapetan dubrovačkog Squarea bio primoran ispričati se za nesvakidašnji obračun navijača i igrača, a što sam isto i napravio. Ne vidim razloga zašto su se Makarani okomili na mene. Kazat će Vuković na stranici Novog Vremena ''Nakon utakmice napasti, udariti i slomiti nos svom sportskom rivalu, prijatelju i pobjeći u mrak!? To je za svaku osudu, isključenje iz sporta, ali u konačnici i za procesuiranje od strane policije i pravosudnih organa. Jer, nažalost, sa sportom, ali i pameću, to više nema apsolutno nikakve veze''. Ja se nadam da nije imao namjeru osvetiti se meni za učinjeno prvom vrataru njegovog kluba, ali, sada kad razbistrim i ''premotam'' film u glavi, tko zna što bi bilo da nisam bio pod policijskom zaštitom?!''

DAVOR LOPIN (DUBROVNIK) SPORTNEWS.HR