NK Koprivnica – Koprivnica, 3. HNL Sjever

Autor Ivan Milkanović (SportNews) Datum objave: .

Grad Koprivnica  – geografski položaj i značajke

 

Koprivnica je dobila ime po rječici Koprivnici koja se spominje u listinama hrvatsko-ugarskog kralja Andrije II. Arpadovića iz 1207., 1209. i 1217. godine. Naselje se prvi puta spominje 1272. godine u darovnici desetogodišnjega kraljevića Ladislava IV. Kumanca kaštelanu i vitezu koprivničke utvrde Bakaleru. Godine 1292. u Koprivnicu dolaze franjevci na poziv bana Henrika Gisingovca i podižu samostan i župnu crkvu Blažene Djevice Marije. U vrijeme gradonačelnika Josipa Vargovića između 1906. i 1913. počinje proces industrijalizacije u Koprivnici izgradnjom tvornice za kemijske proizvode Danica d.d. čije je poslovanje obilježilo i snažno utjecalo na dinamiku i strukturu koprivničkog gospodarstva sve do tridesetih godina ovog stoljeća.Tijekom druge polovice stoljeća ovu ulogu u rastu i razvoju grada Koprivnice i Podravine preuzela je Podravka, industrija za preradu voća i povrća, danas prehrambena industrija svjetske orijentacije Podravka d.d.

Nakon dva svjetska rata i više državnih uređenja i režima u okviru kojih je Hrvatska tijekom 20. stoljeća tražila svoje mjesto među demokratskim državama Europe, na referendumu građana 1991. godine od 93 % birača koprivničke općine 96 % se izjasnilo za prijedlog Hrvatske kao suverene države koju odluku su brojni Koprivničanci i Podravci i obranili sudjelujući u raznim postrojbama u Domovinskom ratu od 1991. do 1995. godine.

Koprivnički poduzetnik d.o.o. je poduzetnički centar osnovan od strane Grada Koprivnice i čini dio poduzentičke infrastrukture u okviru koje se zadovoljavaju potrebe  poduzetnika.

 

NK Koprivnica – Koprivnica -  Povijest kluba i značajke

 

NK KoprivnicaNK KoprivnicaNK Koprivnica je hrvatski nogometni klub iz grada Koprivnice. Nogometni klub Koprivnica osnovan je 1950. godine. Pored Slaven Belupa, NK Koprivnica je drugi klub iz grada Koprivnice koji se natječe u 3. HNL Sjever. Kao što je poznato, Slaven Belupo igra u prvoj a NK Koprivnica u trećoj HNL. NK Koprivnica igra kao i Slaven Belupo na gradskom stadionu. To je velika prednost kluba uoči svake godišnje licence, pošto se Slaven Belupo često natječe u eurokupovima. Radi tog, stadion mora biti uređen prema kriterijama UEFA-e.

 

Ambicije

 

Uvjerljivo najmlađa momčad u 3. HNL Sjever uz samo ponekog iskusnijeg igrača, polučila je nakon prve dionice prvenstva vrlo solidan plasman. Kod mladih momčadi velike su oscilacije u igri a obzirom da je za većinu igrača ovo prva sezona u seniorskom rangu natjecanju, u klubu su vrlo zadovoljni. Nadaju se da će iskustvo za mlade igrače nakon 15 odigranih utakmica u jesen dobiti na težini u proljetnom dijelu prvenstva, te su uvjereni u veći bodovni učinak u proljeće.

 

Trenutni poredak i statistika kluba u jesenjem dijelu

 

Trenutno se nalaze na 10 mjestu prvenstvne ljestvice. U 15 odigranih  utakmica prvenstva osvojili su 21 bodova uz ostvareni učinak od 7 pobjeda, i 8 poraza, uz gol razliku od 38 datih i 30 primljenih zgoditaka. Pobjede su ostvarene na domaćem terenu protiv NK Mladost (P), NK Križevci, NK Bjelovar, NK Ivančica, NK Čakovec i NK Virovitica te na gostovanju kod NK Podravac.

 

Treneri

 

Klub je kao trener vodio Zvonimir Kelek uz ostvaren učinak od 7 pobjeda i 8 poraza i osvojen 21 bod.

 

Igrački kadar

 

Tijekom jesenske polusezone igrački kadar NK Koprivnica brojao je 24 imena koji su se upisali u zapisnik o utakmici. Dva su igrača NK Koprivnica odigrali svih 15 utakmica u jesenjem dijelu sezone i to Matija Radotović i Nino Brcković. Nakon njih slijede sa 14 odigranih utakmica Matej Herent, Milan Manojlović i Bojan Tucaković. Po 13 utakmica odigrali su Zoran Martinčić, Antun Marković i Nikola Drvarić te iza njih slijede ostali igrači koji su ubilježili od 1 do 12 utakmica.

 

Strijelci i statistika

 

NK Koprivnica ukupno je postigao 38 zgoditaka ili 2,53 po utakmici a primio 30 zgoditka ili 2,0  po utakmici. Najbolji strijelci kluba sa 7 postignutih  zgoditaka su Bojan Tucaković i Nikola Drvarić, slijedi Milan Manojlović sa 5 postignutih zgoditka. Nakon njega slijedi sa 3 postignuta zgoditka Nicno Brcković, Matija Herent, Marko Radotović i Vjekoslav Kolar, dva zgoditka postigli Antonio Picig i Zoran Martinčić dok su po 1 zgoditak postigli Marin Knezić, Gabriel Vinicius Neves i Filip Takač.

 

Stegovne mjere

 

Ukupno je momčadi NK Koprivnica pokazano 20 stegovnih mjera i to 20 žuta kartona i 0 (crveni karton) ili 1,33 stegovne mjere po susretu. Najviše stegovnih mjera - 3 (žuta kartona) dodijeljene su Mariu Šestak, Filip Takač, Filip Pašalija i Matija Herent.

 

Posjećenost gledatelja na domaćim utakmicama

 

Na 8 domaćih utakmica momčad NK Koprivnica gledalo je 847 gledatelja što čini prosjek od 105 gledatelja po utakmici. U proljetnom dijelu nastavka sezone u klubu očekuju bolje igre svoje momčadi a samim time i veću posječenost domaćim utakmicama.

 
 
Pitanje tjedna
Da li je Hrvatska reprezentacija mogla bolje u Brazilu?
 

Nema informacija

Info pult

Trenutno nema informacija...